Čo píše život teenagera

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Netrápim sa kvôli ľudom, ktorý sa netrápia kvôli mne

      Poznáte ten skvelý pocit, asi tri sekundy tesne po prebudení, keď ste ešte stále niekde medzi spánkom a bdením? Vtedy keď si ešte úplne neuvedomujete realitu, a na viečkach vám doznieva ešte posledný záber vášho krásneho sna? Tak v tie sekundy som sa cítila skvelo. Žiaľ boli príliš krátke a hneď v štvrtej sekunde sa mi v hlave vytvoril obraz Martina. A bolo po nálade. Do kelu.

     Škola zvládnutá, doma to bolo horšie. Voľný čas. To vždy znamená priestor na premýšľanie. Takže svoju situáciu by som zhrnula ako znova bieda. Raz si hore, raz dole. Hojdačka viete nie? Vždy som radšej lietala vo vzduchu, aj keď ako som rástla, čoraz viac detí malo problém udržať ma tam. Tak teraz som bola pri zemi. Nechcela som povedať, že na dne, lebo až také zlé to nebolo. Teda, jeho chovanie mi neprišlo normálne. A veď, keď chalan povie, že sa ozve, tak to už urobí málokedy. Nečítala som to v tých dievčenských časopisoch? Nechýbam mu. On mne veľmi. Hlavne takto večer, keď som predtým tie večery trávila práve s ním. Doma, sama,  som sa nudila. Mám to šťastie. Nevideli sme sa iba štyri dni, a mne to pripadá ako večnosť!

Ďalšie ráno sa mi v hlave premietla, pravdivá myšlienka.

 Netráp sa kvôli ľudom, ktorí sa netrápia kvôli tebe.

 Takže som sa na Martina mala vykašľať, nechať ho tak. Príde niekto lepší. Aj keď momentálne práve on bol pre mňa najlepší. Nemala som znova do toho dávať nádej, že by to mohlo vyjsť. Lebo nie. On nie je ten typ. Aký typ vlastne?

Typ na dlhodobý vzťah? Veď to ani ja. Teda... nepovedala by som tomu nie. Už. Prestali ma baviť úlety. Stále začínať od začiatku. Bez úspešného konca.

A pri Martinovi, to bolo tak znovu. Šesť krát a dosť?! Aj tak to bolo vcelku veľa stretnutí. Môj rekord? Haha.

      Večer  som si sama pre seba spravila relax v podobe horúcej vane, voňavých sviečok, a jahôd v čokoláde. Vo dvojici by to bolo romantické. Ale práve tam som chcela na opačné pohlavie zabudnúť. Uvoľnila som sa, navoňaná od hlavu po päty som potom pri televízii zožrala všetko čo som našla, rozplývala sa nad koncertom Enrique Iglesiasa a spokojná, nabitá novou a pozitívnou energiou išla spať.

    Aj keď nemáte priateľa, na pekný a príjemný deň si vystačíte aj samé. A stále máte svojich milovaných kamarátov, ktorí sa na vás nevykašlú. Nikdy.


Z teenegerského života | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014