Čo píše život teenagera

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dilema

    Skôr ma mátali nočné mory! Sny si zvyčajne nepamätám ale tento bol taký živý a silný až mi z neho prišlo smutno. Asi sa mi to v hlave pomotalo, pretože sen bol presný opak reality. Chcela by som vedieť význam snov čo mi krátia spánok. Od čoho sa odvíjajú? Našťastie to bol iba hnusný, škaredý sen a Michalove city ku mne sú pravé. Nemohla som sa však príliš zaoberať svojim ľúbostným životom, hoci by som Michala dokázala myslieť celý deň. Bolo však nutné riešiť iné, dôležitejšie veci. Vysokú školu. Dilema, zmätok, zúfalstvo. Ako mám v mojom veku presne vedieť čo budem chcieť robiť o päť rokov? Ako decko som chcela byť veterinárka. Ale keď som zistila že veterina, to nie sú len psíčky a mačičky, ale všetky zvieratá, teda aj tie hospodárske, rozmyslela som si to. Ďalší sen, maskérka. Radu od mojich známych kúpiť si kvalitnú kozmetiku a skúšať make-up na sebe, som si vzala k srdcu. Vysokú však na to nepotrebujem. Beriem to skôr ako hobby. A občas namaľujem kamarátky, pre radosť.  Na nejakú akciu kde by mi za to aj zaplatili, potrebujú profesionálov.
    
    Študuj to čo ťa baví, vraví jedna strana kamarátov. Druhá sa však ozýva, musíš mať z toho uplatnenie. Najlepšie je to spojiť dokopy. Ale to nie je také jednoduché. Z matiky som dutá. A humanitné veci sú pre mnohých ľudí sračky. Tak? Kašlať na neprajné názory iných. Idem si svoje. Žurnalistika, mediálne štúdia, reklama, psychológia a prekladateľstvo. Brno, Bratislava, Nitra, Trnava. Zatiaľ. Vyriešená vec? Ani zďaleka.
  
   Na druhý deň som sa zhrozene dívala na prijímacie testy do Brna. Organizovala ich istá známa spoločnosť, a ja som len vyvaľovala oči. Dosť zlé bolo to, že som niektorým slovám ani nerozumela a čítanie českého textu mi trvalo o dosť dlhšie. A čas na zvládnutie bol fakt minimálny. Nechcem si predstaviť ten časový stres čo tam budem zažívať. A matematická časť ma už úplne dorazila. Nula bodov, na toto hlavu proste nemám. Ale.. NIKDY SA NEVZDÁVAM!

Obyčajne neobyčajné dni | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014