Čo píše život teenagera

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo? To otravné slovo na P

       Prečo ma ten debil nechal? Využil? Dosiahol svoj cieľ? Takéto otázky vo mne spúšťali smutné pesničky. V tom rádiu ich hrajú nejako pričasto. Asi by som ho mala preladiť.

Prečo? Prečo? Otravné slovo na P, ktoré aj tak nič nevyrieši.

   Popravde po týchto jeho „kopačkách“ na ktorých sme sa v podstate dohodli, aj keď v hneve, moje sebavedomie zakolísalo. Mám chvíle kedy sa cítim atraktívne, sebavedome, ale v tomto období a po tom čo sa stalo moje sebavedomie klesalo a klesalo.

    Dobrým a overeným spôsobom ako si zdravé sebavedomie navrátiť bolo vybrať sa do spoločnosti. Tak som išla do mesta. Len ja, poloplná peňaženka a duniaca hudba v ušiach. Okolitý hlučný svet som nevnímala. Iba sledovala očami. Vnímala som detaily svojho okolia, ktoré som v bežné dni nevnímala. Spoza okna autobusu som objavovala čaro svojho mesta. Uvedomila som si, že sa dá tešiť aj z maličkostí a tiež to, že toto mesto milujem. Svetlá áut, semaforov, obrovských reklamných pútačov,  chodníky plné ľudí, ktorí sa ponáhľajú za svojim cieľom, deti dožadujúce sa pozornosti svojich mám, zamilovaný párik držiaci sa za ruky. Rýchlo som odvrátila zrak. Prečo oni áno a ja nie? Nezaslúžim si byť aj ja šťastne zamilovaná? Hovorím teraz skutočne o láske?

      Konečne som dorazila do centra a mohla som sa začleniť do davu večne ponáhľajúcich sa ľudí. Ja som sa tentoraz nikam neponáhľala. Potrebovala som sa prevetrať. A byť s ľuďmi. Aj keď čím menej zaľúbených párov rôzneho veku som stretla, tým to bolo lepšie.

    Privítala ma pešia zóna, zamračené počasie, vôňa pizze a prepraženého oleja z obľúbeného stravovacieho zariadenia mladých a to najdôležitejšie, výklady obchodov lákajúcich na nákup. Tak som sa nechala zlákať. Popri tom, som postretávala množstvo chutných chalanov, ale aj starších mužov, ktorých pohľady som zachytila a tým sa moje stratené sebavedomie vracalo do starých koľají. To mi pridalo na nálade a znova som sa cítila v pohode. Svoj cieľ som teda splnila. Ani nevedeli ako my pomohli.

      A ako bonus, som konečne zohnala svoje vytúžené lodičky na stužkovú. Čierne, s uzavretou špičkou a s drobnou striebornou okrasou zboku topánočky. Mali však úzky, a príliš vysoký opätok na rozdiel od topánok v ktorých zvyknem chodiť. Ale toto je špeciálna udalosť, treba na ňu aj výnimočné topánky. Aj keď možno sa na nich zabijem. Alebo vysypem na zem pred plnou sálou ľudí. Ale za tú cenu? No nekúp ich!


Z teenegerského života | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014